Residents upset as city spends £178,000 on wavy white lines

0
36

Residents called the councils’ efforts a “waste of money”.

Wavy white lines have been added to a new tarmac surface in West Susses, UK, as part of a £178,000 ($224,529) scheme to make its own town center car-free and ” brighten up the area. According ladbibleCouncil in Worthing, West Sussex, revealed the move was part of a pledge to become carbon neutral by 2030 and provide “attractive outdoor meeting space” for townspeople.

Around £23,500 ($29,642) was reportedly spent on design and running costs, and painting the swirling lines cost £1,230 ($1,551). The idea behind the unusual lines is to make the area a car-free zone to allow cafes and restaurants to have more outdoor seating, and to have more greenery and pleasant plants.

See also  'Russia has already lost strategically': British military leader on war in Ukraine

Read also | Rishi Sunak’s Billionaire Wife Akshata Murty Is Bonding With The World’s Super-Wealthy

However, hopes that the project would create an “attractive outdoor meeting space” fell flat as residents were unimpressed and called the council’s efforts a “waste of money”. According to the outlet, one resident said it was a “dumb design”. Another said the wavy lines looked like an ‘absolute mess’ that looked more ‘like a loose child than anything’.

See also  The Royal TAUT pours 1,100 years of British history into a collection of enduring jewelery

According Subway, the Worthington Society Committee even called on the council to remove the white lines as soon as possible. Chair Sue Belton said the long white lines are “overbearing” and detract from the historic character of the listed buildings.

Other residents, however, could see the fun side. One said it was ‘very thoughtful of the council’ to paint the lines on the floor and make all the drunks in town think they were walking in a straight line.

See also  Woman falls asleep behind Prince Charles at Queen's Platinum Jubilee, hilarious moment goes viral

Read also | Indian-born counter-terrorism police chief Neil Basu misses promotion

On the other hand, talk to a local media TheArgus, a spokesperson for the council advised that the town’s beautification projects were a “temporary measure” to pave the way for a permanently car-free town centre. Council will ask residents what they want to see in the long term.

Previously, the road was used to provide parking spaces for people with reduced mobility at a suitable distance from the shops.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here