FTSE 100 Live: Beleggers dumpen Britse staatsobligaties na minibudget

0
44
1663933212

FTSE 100 verliest 7.000 puntenniveau doordat investeerders Britse activa dumpen na minibudget

De belangrijkste aandelenindex van Londen heeft voor het eerst sinds maart de grens van 7.000 punten ingeleverd te midden van een bredere, scherpe uitverkoop van Britse activa nadat de regering haar radicale herziening van belasting- en uitgavenplannen had uiteengezet, waaronder het grootste pakket belastingverlagingen sinds de jaren 70.

Na wat City-experts een gok op groei noemen, daalde de FTSE 100 160 punten tot 6.999,9, een verlies van meer dan 2%. Het kwam samen met een uitverkoop die de rente op staatsobligaties naar hun hoogste niveau in tien jaar deed stijgen en het pond naar een dieptepunt ten opzichte van de dollar sinds het midden van de jaren tachtig.

De daling voor topaandelen is des te opvallender omdat een zwakker pond vaak kan helpen aandelen in multinationals die inkomsten in vreemde valuta verdienen en deze in ponden sterling boeken.

Tony Danker, directeur-generaal van het CBI, zei:: “Dit is een keerpunt voor onze economie. Net als Covid heeft de energiecrisis ertoe geleid dat de overheid massaal heeft moeten uitgeven om mensen en bedrijven te beschermen. Dat betekent dat we geen andere keuze hebben dan voor groei te gaan om het ons te kunnen veroorloven.

“Vandaag is de eerste dag van een nieuwe groeibenadering in het VK. We moeten deze kans nu benutten om het te laten tellen en groei naar alle uithoeken van het VK te brengen. Vijftien jaar bloedarmoede kan niet worden herhaald.”

1663931981

Kwasi Kwarteng-speech: ‘gok op groei’, ; Stadsexperts reageren

De Britse vermogensmarkten zijn hard geraakt door de onthullingen van Kwasi Kwarteng over de belasting- en uitgavenplannen van de regering, waaronder het grootste pakket belastingverlagingen sinds het begin van de jaren zeventig.

Het pond sterling staat op het laagste niveau ten opzichte van de dollar sinds het midden van de jaren tachtig en investeerders verkopen staatsschulden van de hand, waardoor de benchmarkrendementen stijgen naar niveaus die in tien jaar niet meer zijn gezien.

Dit vinden stadsexperts:

Guy Foster, hoofdstrateeg bij vermogensbeheerder Brewin Dolphin: “Met veel van de maatregelen in deze begroting die de vraag stimuleren, bestaat het risico dat de rente verder moet stijgen om deze te compenseren. De kanselier lijkt het gaspedaal in te trappen terwijl de MPC op de rem trapt.”

James Hughes, analist bij Scope Markets: “De wereldwijde financiële markten geven verre van een klinkende goedkeuring met het pond en de FTSE beide onder druk en de prijs die de overheid nu moet betalen om het geld te lenen dat nodig is om dit stijgende budget te financieren. De rendementen op Britse 10-jaars staatsobligaties zijn gestegen tot niveaus die in tien jaar niet meer zijn gezien, wat onderstreept hoe hoog dit risico is.

Danni Hewson, financieel analist van AJ Bell: “De nieuwe bondskanselier had nauwelijks tijd om adem te halen toen hij konijn na konijn uit zijn nieuw verworven hoed sleepte. De grote vraag die de markten verontrust, is hoe hij in hemelsnaam al deze langorige prijzen gaat betalen. De nieuwe regering gokt op groei, maar markten zijn niet zo happig op een gok als ze hun kansen niet kennen.”

See also  Political breaking news: Liz Truss breaks silence on mini-Budget, says she's 'willing to make controversial decisions'

Tom Hopkins, portefeuillemanager bij BRI Wealth Management: “Dit minibudget heeft al veel kritiek gekregen, waarbij velen Kwarteng ervan beschuldigen meer te lenen op het moment dat dit duur wordt, in combinatie met permanente belastingverlagingen, hebben velen bekritiseerd dat dit budget het lenen naar onhoudbare niveaus zal duwen. Het is belangrijk om te onthouden dat dit soort maatregelen tijd nodig hebben om vruchten af ​​te werpen, ze zijn geen snelle oplossing.”

Howard Wheeldon, de al lang bestaande City-strateeg en marktcommentator: “Zelden of nooit is een conservatieve regering zo ver gegaan in een poging om economische groei te stimuleren … het komt erop neer dat als de Bank of England de rente blijft verhogen om de inflatie te bestrijden, om de waarde van pond sterling en concurreren met stijgende rentetarieven in de VS en elders … veel van het vandaag aangekondigde voordeel zou wel eens verloren kunnen gaan.”

1663930552

Toespraak Kwasi Kwarteng: Pond in vrije val, Gilts hard toe en aandelen vallen terug

Britse activa krijgen over de hele linie een klap nadat de minibegroting van de regering de belastingen verlaagde om de groei te stimuleren, maar in een beweging die onmiddellijke gevolgen heeft voor de overheidsfinanciën.

Het pond zakte naar nieuwe dieptepunten ten opzichte van de dollar die sinds het midden van de jaren tachtig niet meer was gezien, een uitverkoop van de Britse overheidsschuld deed de benchmarkrendementen naar het hoogste punt in tien jaar en de Londense aandelen daalden snel. Hier is een samenvatting van de belangrijkste marktactie:

  • Sterling daalde 1,9% ten opzichte van de dollar tot $ 1,1039, de zwakste sinds 1985. Hij was 0,8% zwakker ten opzichte van de euro, waarbij een eenheid van de gedeelde valuta £ 0,88 kostte
  • Britse soeverein obligaties werden gedumpt omdat de belastingverlagingen het lenen waarschijnlijker maakten, waardoor de overheidsinkomsten daalden voordat de maatregelen groei genereren. De verkoop stuurde het rendement op benchmark 10-jarige gelten tot 3,746% — de hoogste sinds 2011 — van 3,487% voordat Kwasi Kwarteng sprak. De twee jaar verguld rendement bereikte 3,820%, een stijging van 3,691% vóór de toespraak.
  • Londen aandelen markt zag er ook onrustig uit. De FTSE 250, dat doorgaans gevoeliger is voor de binnenlandse Britse economie, daalde met 1,5% tot 18102,5. De FTSE 100 daalde 1,9% tot 7024,60.
  • Volgens het persbureau Bloomberg stegen de kansen op een supergrote stijging van de basisrente van 1% door de Bank of England ook en bereikte 80% voor de volgende vergadering, die in november zal plaatsvinden.
1663927808

Kwasi Kwarteng toespraak: hoofdpunten

Met het afschaffen van zowel de bankiersbonusplafond, het toptarief van de inkomstenbelasting en de geplande verhoging van de vennootschapsbelasting is Kwasi Kwartengs ‘mini’-begrotingsrede allesbehalve mini.

Lees hier meer over enkele van de belangrijkste aankondigingen.

1663926835

Pond zakt terwijl mini-begrotingsverlagingen hun tol eisen

Het pond daalt zwaar op valutamarkten, omdat beleggers de impact meten van het belastingverlagingenpakket van Kwasi Kwarteng, dat bedoeld is om de groei te stimuleren, maar de overheidsfinanciën onder onmiddellijke druk zal zetten.

See also  Pound Drops to Lows Since 1985 on Drop in Retail Sales - Live Updates

Sterling handelde al op enkele van zijn laagste niveaus sinds het midden van de jaren tachtig onder $ 1,13 en breidde die trend na het minibudget uit, met een daling van 1,3% tot $ 1,113. Dat brengt de daling voor het jaar tot bijna 18%.

1663926711

Pond zakt en investeerders dumpen Britse staatsschuld na toespraak Kwarteng

Een uur na de mini-budgettoespraak van Kwasi Kwarteng, hier staat de markt:

1663926328

Stadscommentaar: optimisme van bondskanselier wordt niet breed gedeeld

Enkele warme woorden vandaag van onze nieuwe kanselier. Kwasi Kwarteng wil “de vicieuze cirkel van stagnatie veranderen in een heilzame groeicyclus”, iets wat volgens hem kan worden bereikt door een stel zogenaamd City-prettige belastingverlagingen.

Hoe reageerde de eigenlijke stad?

Welnu, het pond daalde tot onder $1,12, het laagste niveau sinds 1985, vanwege de angst in de Square Mile en daarbuiten dat de extra leningen die nodig zijn om de bezuinigingen te financieren de valuta alleen maar verder zullen ondermijnen.

Verder zien maar weinig van de optica er goed uit.

Het consumentenvertrouwen keldert, met de nauwlettend gevolgde GfK-enquête waaruit blijkt dat Britse huishoudens “bezwijken onder de druk” van de inflatie.

Verschillende groeimaatstaven wijzen erop dat het VK zich al in een recessie bevindt. In stadskringen gaat het er inderdaad om hoe diep die recessie zal zijn, eerder dan of het zal gebeuren of niet.

In die context lijkt het misschien wat verkeerd om de kracht van de financiële dienstverlening te ontketenen.

“We kunnen niet toestaan”, zegt denktank Parliament Street vandaag, “dat buitensporig papierwerk en nalevingsregels zijn groei verstikken”.

Helaas heeft de veronderstelde overmatige regulering in de stad niets te maken met inflatie, de energiecrisis, gekke Vlad Poetin of torenhoge rentetarieven.

Een echt dappere politicus zou kunnen hebben gezegd dat hij daar weinig aan kan doen. In plaats daarvan bood de kanselier ons woorden aan als “moedig en onbeschaamd”, alsof belastingverlagingen voor mensen die al op u stemmen een radicaal nieuw idee zijn.

Er is veel voor optimisme te zeggen. Gloomsters die het einde van de wereld morgen voorspellen, hebben tot nu toe elke dag ongelijk gehad.

Maar de realiteit bijt en het is verre van duidelijk dat de voorstellen van vandaag alles zullen doen behalve mensen die al redelijk comfortabel zijn, op korte termijn een lift te geven.

1663925386

Beleggers dumpen Britse staatsschuld na ‘minibudget’ van de kanselier, waardoor de rente stijgt

Beleggers stapten uit de staatsschuld van het VK, waardoor de rendementen op de staatsobligaties hoger werden, aangezien de herziene belasting- en uitgavenplannen van de regering bezuinigingen op de nationale verzekeringen en de inkomstenbelasting omvatten.

Het rendement op 10-jarige staatsobligaties steeg tot 3,676%, een stijging van 3,487% voordat Kwasi Kwarteng sprak in het Lagerhuis. Het rendement op kortlopende schulden op twee jaar steeg tot 3,691%, tegen 3,486%, een opmerkelijk scherpe reactie.

De Londense FTSE 250-aandelenindex steeg van dag-dieptepunten, maar werd niet positief, en handelde in totaal 20 punten lager op 18311,36, een daling van 0,2%. De index is de thuisbasis van enkele van de grootste namen die het grootste deel van hun inkomsten uit de Britse economie halen, en hoewel City-expert enkele maatregelen verwelkomde, was er bezorgdheid dat er meer actie nodig zal zijn naarmate de economie vertraagt

See also  City Comment: Tax giveaways at odds with wider sentiment

Mike McCudden, de chief executive van CrowdX, zei: “Deze regering heeft momenteel een aantal grote problemen aan te pakken en het was geweldig om te horen van de verlenging van de Enterprise Investment Scheme, die in 2025 zou aflopen, maar met meer genuanceerde fiscale beleid – niet alleen brede slogans die de krantenkoppen halen – zal van cruciaal belang zijn om het ergste te voorkomen.”

1663924640

Stad reageert op minibudget Kwarteng

De stad reageerde gemengd op de begrotingstoespraak van Kwasi Kwarteng, waarbij de focus van de kanselier op groei welkom was, maar de geloofwaardigheid van zijn plannen nauwlettend onder de loep werd genomen.

Tim Mills, Managing Partner bij ACF Investors, zei: “In een verklaring met een zeer welkome focus op groei en de toekomst van het Britse economisch succes, heeft de kanselier Britse startups een grote impuls gegeven door de toekomst van het EIS-schema te garanderen, dat voorziet in £ 1,7 miljard per jaar aan financiering voor enkele van de snelst groeiende bedrijven in het VK.

“Naast financiering hebben snelgroeiende bedrijven en hun investeerders vooral één ding nodig: een consistent landschap van ondersteuning. Door duidelijkheid te verschaffen over deze essentiële financieringsbron, hebben Britse startups de komende jaren een veel duidelijkere startbaan voor groei. In een tijd van economische onrust kan de impact van die verzekering niet worden onderschat.”

Maar Roger Clarke, CEO van Real Estate Stock Exchange, IPSX, zei: “Bij gebrek aan goedkoop krediet probeert de overheid alle hefbomen in te zetten om de huishoudelijke financiën en consumentenuitgaven te ondersteunen.

“Het is te hopen dat de wijdverbreide deregulering en verlagingen van de algemene belastingtarieven een golf van investeringen en consumptie zullen losmaken, hoewel er veel discussie is over de geloofwaardigheid van deze losse fiscale benadering”, zei hij.

Andrew Aldridge, partner bij Deepbridge Capital, zei: “De openlijke toewijding van de nieuwe bondskanselier aan het Enterprise Investment Scheme en Seed Enterprise Investment Scheme zou wel eens de allerbelangrijkste beslissing kunnen zijn die hij neemt tijdens zijn tijd bij 11 Downing Street. Deze proposities van wereldklasse zijn fundamenteel voor het creëren van de innovatieve bedrijven van morgen.”

1663923826

Hoogste belastingtarief geschrapt, drempel voor zegelrecht verhoogd

Het hoogste tarief van de inkomstenbelasting van 45% is geschrapt, heeft Kwasi Kwarteng bevestigd, wat betekent dat het hoogste tarief van de inkomstenbelasting nu 40% is.

Een geplande verlaging van het basistarief van de inkomstenbelasting naar 19% is vervroegd.

Ondertussen is de drempel van £ 500.000 aan zegelrecht voor nieuwe kopers verhoogd tot £ 625,00, waardoor naar schatting 200.000 huiseigenaren helemaal geen zegelrecht hoeven te betalen, zei Kwateng.

“Te lang hebben we ons in dit land overgegeven aan een strijd om herverdeling. Nu moeten we ons concentreren op groei”, aldus Kwarteng.

.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here